onsdag den 23. marts 2016

Svampesuppe med butterdejslåg

Antal portioner:
4

Ingredienser

·         25 g smør
·         3 spsk finthakket skalotteløg
·         450 g champignoner i skiver
·         200 g østershatte i strimler
·         1 liter grøntsagsbouillon (terning+vand)
·         1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
·         3 spsk hvedemel
·         1 tsk groft salt
·         Friskkværnet peber
·         4 plader optøet frossen butterdej
·         50 g Castello® Danablu Guld skiveost

Pensling

·         1 sammenpisket æg

Fremgangsmåde:

Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, champignon og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4 ovnfaste portionsskåle (a 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel skimmelosten på lågene og bag retten midt i ovnen.

Ved serveringen


Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af suppen i en stor skål ved siden af.

Bagetid


Ca. 15 min. ved 225°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar