Antal
portioner:
4
Ingredienser
·
25
g smør
·
3
spsk finthakket skalotteløg
·
450
g champignoner i skiver
·
200
g østershatte i strimler
·
1
liter grøntsagsbouillon (terning+vand)
·
1½
dl Karolines Køkken® Piskefløde 38%
·
3
spsk hvedemel
·
1
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
4
plader optøet frossen butterdej
·
50
g Castello® Danablu Guld skiveost
Pensling
·
1
sammenpisket æg
Fremgangsmåde:
Kom smørret i en gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det
bruner. Svits løg, champignon og østershatte i ca. 5 min. og tilsæt
grøntsagsbouillon. Rør piskefløde og hvedemel til en jævning. Bring suppen i
kog og tilsæt jævningen under omrøring. Kog suppen ved jævn varme og under låg
i ca. 5 min. Smag til med salt og peber. Hæld ca. 1 liter af svampesuppen i 4
ovnfaste portionsskåle (a 4½ dl - ca. 10 cm i diameter øverst). Rul
butterdejspladerne til 4 firkanter (ca. 18 x 18 cm). Pensl skålenes kanter med
æg. Læg butterdejspladerne over som låg og tryk kanterne let. Fordel
skimmelosten på lågene og bag retten midt i ovnen.
Ved
serveringen
Sæt suppeskålene på 4 portionstallerkener og server resten af suppen i en stor skål ved siden af.
Bagetid
Ca. 15 min. ved 225°.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar