Er du til ost og svampe, vil du elske denne opskrift på risotto. Den er nem at lave og smager himmelsk!
Antal
portioner:
4
Ingredienser
·
10
g smør
·
225
g champignoner i halve og kvarte
·
25
g smør
·
1
stort hakket zittauerløg (ca. 2 dl)
·
2
dl risottoris
·
4
dl grøntsagsbouillon
·
3
dl fintrevet Riberhus® ML 16 (30+)
·
½
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
1
dl hakket frisk kruspersille
Tilbehør
·
120
g landbrød
Fremgangsmåde:
Lad smørret blive gyldent i en tykbundet gryde. Steg champignonerne ved
kraftig varme i 4 min. eller til de er gyldne. Tag champignonerne op.Kom smørret i gryden og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene i ½ min. Tilsæt ris og svits ½ min. mere. Hæld bouillonen i og kog risene ved svag varme og under låg i 15 min. eller til risene er møre.
Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til. Fordel straks risottoen på varme tallerkener og pynt med persille og ost. Spis brød til.
I stedet for risottoris kan du bruge grødris.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar