onsdag den 23. marts 2016

Burger med kartoffelfrikadeller


En dejlig vegge-burger. Du kan også servere kartoffelfrikadellerne som almindelige frikadeller med en god råkost og dressing.
Antal portioner:
4

Ingredienser

Kartoffelfrikadeller - ca. 18 stk.

·         25 g finthakkede soltørrede tomater
·         1 dl kogende vand
·         300 g kolde, kogte melede kartofler
·         1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
·         2 æg
·         2 små knuste fed hvidløg
·         60 g rasp (ca. 1¼ dl)
·         ¾ tsk groft salt
·         Friskkværnet peber
·         20 g smør
·         3 spsk tomatketchup karryketchup el.lign.
·         ½ dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
·         6 grove burgerboller
·         ½ agurk i skiver
·         2 tomater i skiver
·         1 rødløg i tynde skiver
·         12 rensede salatblade
·         100 g syltede agurker i skiver

Fremgangsmåde:

Kartoffelfrikadeller

Kom tomaterne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem stå i ca. 2 min. Mos kartoflerne og bland dem med tomater og udblødningsvand. Kom kvark, æg, hvidløg, rasp, salt og peber i og rør farsen godt. Lad halvdelen af fedtstoffet blive gyldent i en pande. Form halvdelen af kartoffelfarsen til 9 flade frikadeller. Steg dem ved jævn varme, ca. 5 min. på hver side. Tag kartoffelfrikadellerne af panden og hold dem varme. Steg de sidste frikadeller.
Bland ketchup og kvark.


Flæk bollerne og rist dem på begge sider. Smør burgerbollerne med ketchupblandingen og læg dem sammen om kartoffelfrikadeller og grøntsager.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar