Dejlig spinattærte med hytteost serveret med gulerodssalat. Godt for både mave og øjne.
Antal
portioner:
4
Ingredienser
Dej
·
125
g grahamsmel (ca. 2¼ dl)
·
125
g hvedemel (ca. 2¼ dl)
·
150
g smør
·
2½
spsk vand
·
½
æg til pensling
Fyld
·
4
spsk Arla A38® naturel 3,5%
·
200
g Karolines Køkken® Hytteost 4,5%
·
3
æg
·
500
g frossen, optøet hakket spinatblade
·
2½
spsk friskpresset citronsaft
·
¾
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
25
g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
Hertil
·
600
g groftrevne gulerødder
·
1
spsk friskpresset citronsaft
Pynt
·
Bredbladet
persille
Fremgangsmåde:
Dej
Bland grahamsmel og hvedemel og smuldr smørret heri. Saml dejen med vand.
Læg dejen koldt i mindst 1 time. Tag dejen ud i god tid, inden den skal rulles
ud. Beklæd en tærteform (22 cm) med dejen og stil den koldt ½ time. Pensl med
æg og forbag bunden midt i ovnen.
Fyld
Rør A38, æg og hytteost sammen. Knug væden ud af spinaten og bland spinat,
citron, salt og peber i. Fordel fyldet på bunden, drys ost over og bag tærten
midt i ovnen. Server tærten med gulerodssalat og pynt med persille.
Forbagning
Ca. 10 min. ved 225°.
Bagetid
Ca. ½ time ved 175°.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar