onsdag den 23. marts 2016

Pitabrød m. bagt falafel

Antal portioner:
4
INGREDIENSER
FALAFEL
·         2 spsk. Olivenolie
·         1 lille løg
·         1 fed hvidløg
·         1 dåse kikærter (drænet)
·         2 tsk. spidskommen
·         1 citron
·         Salt og peber
·         1 æg

FYLD
·         3 spsk. olivenolie
·         1 agurk
·         2 tomater
·         Icebergsalat

·         Pitabrød

Fremgangsmåde:
Hak løget og pres hvidløget. Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen. I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel. Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget. Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min. Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover. Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.

Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen. Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen. Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar