Antal
portioner:
4
INGREDIENSERFALAFEL
·
2
spsk. Olivenolie
·
1
lille løg
·
1
fed hvidløg
·
1
dåse kikærter (drænet)
·
2
tsk. spidskommen
·
1
citron
·
Salt
og peber
·
1
æg
FYLD
·
3
spsk. olivenolie
·
1
agurk
·
2
tomater
·
Icebergsalat
·
Pitabrød
Fremgangsmåde:
Hak løget og pres hvidløget. Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen. I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel. Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget. Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min. Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover. Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.
Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen. Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen. Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.
Fremgangsmåde:
Hak løget og pres hvidløget. Steg løg i en pande i 1 spsk. olie i 3-4 min. Tilsæt det pressede hvidløg og steg i yderligere 2 min. Tag panden af varmen. I en skål blandes kikærterne med de stegte løg og hvidløg. Mos blandingen med en gaffel. Riv lidt af citronskallen og bland skallen i kikærteblandingen sammen med spidskommen, salt og peber og ægget. Form kikærteblandingen til ca. 16 bolde (på størrelse med valnødder) og sæt dem i køleskabet i 20-30 min. Læg kikærtekuglerne på en bageplade med bagepapir, og sprinkle det resterende olie udover. Bag falafelkuglerne i en forvarmet ovn på 200 c. indtil de er sprøde og let brunede (ca. 25 min.) Vend kuglerne jævnligt under bagningen.
Skær agurken i skiver, tomaterne i tern og pres halvdelen af citronen. Bland citronsaften sammen med de 3 spsk. olivenolie og lidt salt og peber. - Bland tomater, agurk og iceberg sammen i en skål med dressingen. Varm pitabrødene i ovnen, og server dem med salat og falafel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar