onsdag den 23. marts 2016

Omeletter i lag


Med omeletter i lag får du symfoni af smagsoplevelser. Hvert enkelt lag har forskelligt fyld som akkompagnerer hinanden perfekt.
Antal portioner:
4

Ingredienser

Omelet med asparges

·         3 æg
·         ½ tsk groft salt
·         Friskkværnet peber
·         10 g smør
·         250 g grønne asparges i mindre stykker

Omelet med tomat og ost

·         3 æg
·         ½ tsk groft salt
·         Friskkværnet peber
·         10 g smør
·         150 g cherrytomater i halve
·         50 g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern

Omelet med løg og krydderurter

·         3 æg
·         ½ tsk groft salt
·         Friskkværnet peber
·         1 stort finthakket skalotteløg
·         1 lille finthakket fed hvidløg
·         ½ spsk finthakkede friske oreganoblade
·         ½ spsk finthakkede friske timianblade

Pynt

·         1 spsk grofthakket bredbladet persille
·         Friskkværnet peber

Tilbehør

·         200 g ristet groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Omelet med asparges

Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca. 25 cm i diameter), og svits aspargeserne heri 2-3 min. Hæld æggemassen over, og tip panden, så den fordeles. Skru ned til svag varme, læg låg på, og lad omeletten passe sig selv, til den er let gylden på undersiden, og æggemassen er stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.

Omelet med tomat og ost

Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca. 25 cm i diameter), og svits tomaterne heri ½-1 min. Hæld æggemassen over, og tip panden, så den fordeles. Fordel osten ud over omeletten. Skru ned til svag varme, læg låg på, og lad omeletten passe sig selv, til den er let gylden på undersiden, og æggemassen er stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.

Omelet med løg og krydderurter

Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca. 25 cm i diameter), og svits løg, hvidløg og krydderurter heri 1-2 min. Hæld æggemassen over, og tip panden, så den fordeles. Skru ned til svag varme, læg låg på, og lad omeletten passe sig selv, til den er let gylden på undersiden, og æggemassen er stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.

Ved serveringen

Anret omeletterne i lag, drys med bredbladet persille og friskkværnet peber. Skær den ud i stykker som en lagkage. Og server straks med ristet rugbrød.

Tips


Erstat fyldet i en af omeletterne med spinat, eller med kartoffel. Eller adskil omeletterne med et lag rucola.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar