Med omeletter i lag får du symfoni af smagsoplevelser. Hvert enkelt lag har forskelligt fyld som akkompagnerer hinanden perfekt.
Antal
portioner:
4
Ingredienser
Omelet med asparges
·
3
æg
·
½
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
10
g smør
·
250
g grønne asparges i mindre stykker
Omelet med tomat og ost
·
3
æg
·
½
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
10
g smør
·
150
g cherrytomater i halve
·
50
g Karolines Køkken® klassisk Salatost i tern
Omelet med løg og krydderurter
·
3
æg
·
½
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
·
1
stort finthakket skalotteløg
·
1
lille finthakket fed hvidløg
·
½
spsk finthakkede friske oreganoblade
·
½
spsk finthakkede friske timianblade
Pynt
·
1
spsk grofthakket bredbladet persille
·
Friskkværnet
peber
Tilbehør
·
200
g ristet groft rugbrød
Fremgangsmåde:
Omelet med asparges
Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca.
25 cm i diameter), og svits aspargeserne heri 2-3 min. Hæld æggemassen over, og
tip panden, så den fordeles. Skru ned til svag varme, læg låg på, og lad
omeletten passe sig selv, til den er let gylden på undersiden, og æggemassen er
stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.
Omelet med tomat og ost
Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca.
25 cm i diameter), og svits tomaterne heri ½-1 min. Hæld æggemassen over, og
tip panden, så den fordeles. Fordel osten ud over omeletten. Skru ned til svag
varme, læg låg på, og lad omeletten passe sig selv, til den er let gylden på
undersiden, og æggemassen er stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.
Omelet med løg og krydderurter
Pisk æggene i en skål. Tilsæt salt og peber. Smelt smørret i en pande (ca.
25 cm i diameter), og svits løg, hvidløg og krydderurter heri 1-2 min. Hæld
æggemassen over, og tip panden, så den fordeles. Skru ned til svag varme, læg
låg på, og lad omeletten passe sig selv, til den er let gylden på undersiden,
og æggemassen er stivnet hele vejen igennem. Det tager 4-5 min.
Ved
serveringen
Anret omeletterne i lag, drys med bredbladet persille og friskkværnet peber.
Skær den ud i stykker som en lagkage. Og server straks med ristet rugbrød.
Tips
Erstat fyldet i en af omeletterne med spinat, eller med kartoffel. Eller adskil omeletterne med et lag rucola.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar