En skøn
weekendfrokost eller aftensmad på en kødFRI dag.
Antal
portioner:
4
Ingredienser
·
½
dl grov bulgur
·
1
dl vand
·
¼
tsk groft salt
·
4
finthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
·
150
g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
·
75
g hasselnøddekerner
·
4
spsk klippet frisk purløg
·
2
æg
·
1½
dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
·
2
tsk bagepulver
·
1
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
Rødbedesalat
·
6
friske rødbeder (ca. 500 g)
·
¾
liter vand
·
¾
tsk groft salt
·
1
dl olivenolie
·
2
spsk hvidvinseddike
·
1
spsk dijonsennep
·
½
tsk groft salt
·
Friskkværnet
peber
Pynt
·
klippet
frisk purløg og strå
Tilbehør
·
360
g ristet rugbrød
Fremgangsmåde:
Kom bulguren i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bulguren ved svag
varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad
bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min. Vend bulguren sammen med de øvrige ingredienser. Kom blandingen i en smurt ovnfast form, fx en patéform (ca. 1½ liter). Bank formen let mod bordet og bag postejen - uden låg - midt i ovnen.
Rødbedesalat
Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat
salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er
møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær
stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i stave og lad
dem køle lidt af.Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen i en skål og vend rødbederne i dressingen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Ved
serveringen
Server den lune løgpostej sammen med rødbedesalat og ristet rugbrød.
Bagetid
Ca. 1 time ved 175°.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar