onsdag den 23. marts 2016

Løgpostej og rødbedesalat



En skøn weekendfrokost eller aftensmad på en kødFRI dag.
Antal portioner:
4

Ingredienser

·         ½ dl grov bulgur
·         1 dl vand
·         ¼ tsk groft salt
·         4 finthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
·         150 g Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30%
·         75 g hasselnøddekerner
·         4 spsk klippet frisk purløg
·         2 æg
·         1½ dl Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
·         2 tsk bagepulver
·         1 tsk groft salt
·         Friskkværnet peber

Rødbedesalat

·         6 friske rødbeder (ca. 500 g)
·         ¾ liter vand
·         ¾ tsk groft salt
·         1 dl olivenolie
·         2 spsk hvidvinseddike
·         1 spsk dijonsennep
·         ½ tsk groft salt
·         Friskkværnet peber

Pynt

·         klippet frisk purløg og strå

Tilbehør

·         360 g ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Kom bulguren i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog bulguren ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad bulguren trække, stadig under låg, i ca. 10 min.
Vend bulguren sammen med de øvrige ingredienser. Kom blandingen i en smurt ovnfast form, fx en patéform (ca. 1½ liter). Bank formen let mod bordet og bag postejen - uden låg - midt i ovnen.

Rødbedesalat

Skyl imens rødbederne grundigt og kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog rødbederne ved svag varme og under låg ca. 40 min. eller til de er møre. Hæld kogevandet fra og skyl rødbederne hurtigt i koldt vand. Skær stilkender og rodspidser af og fjern skrællen. Skær rødbederne i stave og lad dem køle lidt af.
Pisk olie, eddike, sennep, salt og peber sammen i en skål og vend rødbederne i dressingen. Stil salaten tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Server den lune løgpostej sammen med rødbedesalat og ristet rugbrød.

Bagetid


Ca. 1 time ved 175°.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar